Karbon Ayak İzimizi Sıfırlıyoruz! Resetting Our Carbon Footprint!

Karbon Ayak İzimizi Sıfırlıyoruz! Resetting Our Carbon Footprint!

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe ÇAKMAK bu 27 ortaklı projenin bir ortağı olarak Resetting Our Carbon Footprint eTwinnig projesine katılım sağlayarak çocuklara Karbon ayak izimizi anlatmayı ve azaltmayı sağlamaya çalışacaktır.

Karbon Ayak İzimizi Sıfırlıyoruz 

Karbon Ayak İzimizi Sıfırlamanin ne olduğunu konusunda öğrencilerimizi bilgilendirerek,Karbon ayak izimizi nasil azaltılır bu konuda etkinlikler çalışacağız.

Ekolojik dengenin bozulması, iklim değişikliği, buzulların erimesi, sera etkisi gibi birçok önemli problemle mücadelenin en temel unsuru anlaşılacağı üzere karbon ayak izimizi azaltmaktır. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Dünya bırakmak için karbon ayak izimizi azaltmalıyız.

Bu proje ile öğrenciler karbon ayak izi, küresel ısınma hakkında farkındalık sağlamak ve bunları önlemek için alınabilecek önlemleri söyleyerek anlatarak çocuklar da bilinçlendirme amaçlanmaktadır.

Projemiz 2ay boyunca sürecektir, Proje ortaklarımız 27kişiden oluşmaktadır .17'si farkli Avrupalı ülkelerden oluşmaktadır.

 

 

Resetting Our Carbon Footprint

By informing our students about what it is to Reset Our Carbon Footprint, we will work on how to reduce our carbon footprint.

As it can be understood, reducing our carbon footprint is the most basic element of combating many important problems such as deterioration of ecological balance, climate change, melting of glaciers and greenhouse effect. In order to leave a more livable world to future generations, we must reduce our carbon footprint.

With this project, it is aimed to raise awareness of children by explaining the measures that can be taken to raise awareness about carbon footprint and global warming and to prevent them.

Our project will last for 2 months. Our project partners consist of 27 people. 17 of them are from different European countries. Ayşe ÇAKMAK, one of the teachers of our school, will participate in the Resetting Our Carbon Footprint eTwinnig project as a partner of these 27 partner projects and will try to explain and reduce our carbon footprint to children.

20.03.2023 187

20-03-202320-03-202320-03-202320-03-2023